DE EERSTE AFSPRAAK.

Mondzorg is erg belangrijk voor uw gezondheid.

Een gezonde mond helpt niet alleen gaatjes voorkomen, slechte mondverzorging kan leiden tot hart- en vaatziekten en ontstekingen in de rest van je lichaam. Daarom is het belangrijk dat je twee keer per dag je tanden poetst en dagelijks tussen je tanden reinigt.

Toch bestaat de mogelijkheid dat je alsnog last hebt van overmatig tandsteen of ontstoken tandvlees. Goed poetsen en stokeren is dan niet meer voldoende. Wij helpen samen met jou je mondhygiëne weer op peil krijgen door professioneel te reinigen en je tips en aanwijzingen te geven, waardoor je nog beter voor jouw mond kunt zorgen.

WAT KAN IK VERWACHTEN VAN DE MONDHYGIËNIST VAN WHITE?

Bij White vinden wij het belangrijk dat je maximale zorg ontvangt, maar ook dat je leert hoe jouw tanden zo gezond mogelijk blijven. Wij bij White voeren de volgende dingen uit:

Plaque-kleuring om te identificeren waar tandplak achter is gebleven. Dit is een kleurstof om te zien waar plaque achterblijft. Vaak doen mensen erg hun best maar worden sommige plekken niet goed bereikt. Door te zien waar plak achter blijft weet u waar u aandacht aan kan geven tijdens poetsen en stokeren om de situatie te verbeteren;
Behandelen van ontstoken tandvlees (gingivitis) en ernstig ontstoken tandvlees (parodontitis);
Poets- en stokerinstructie om zelf je gebit in top conditie te houden;
Verwijderen van (overmatig) tandsteen;
 Leren hoe je jouw gebit zo gezond mogelijk kan houden;
Uiteraard wordt eventuele aanslag verwijderd zodat jouw tanden er weer stralend en white uitzien.

WAT MAG IK VERWACHTEN VAN EEN EERSTE CONSULT?

Tijdens de eerste afspraak gaan we samen zitten en doen we het volgende:

Afnemen van een anamnese;
Algeheel mondonderzoek en in kaart brengen van eventuele tandvleesproblemen;
Uitleg van de tandvleesziekte (parodontitis);
Opstellen en bespreken van een behandelplan en termijnplanning;
Instructie hoe jouw gebit zo optimaal mogelijk te reinigen;
Bespreken van de kosten.

WAT IS BELANGRIJK OM MEE TE NEMEN TIJDENS DE EERSTE BEHANDELING?

Graag meenemen bij jouw eerste afspraak:
 Een identiteitsbewijs;
 Een verzekeringspas;
Een eventuele verwijsbrief en röntgenfoto’s gekregen van je tandarts (dit is niet verplicht).
Na uw inschrijving nemen wij een gezondheidsvragenlijst met u door. Het is voor ons belangrijk om via deze vragenlijst informatie te krijgen over eventuele ziektes, medicijngebruik en over uw leefgewoontes. Deze kunnen namelijk van grote invloed zijn op uw mondhygiëne en het eventuele ontstaan van aandoeningen in de mond en de behandeling hiervan. Ook kan het nodig zijn voorzorgsmaatregelen te treffen bij het onderzoek en de behandeling. Vanzelfsprekend worden uw gegevens vertrouwelijk behandeld (deze vallen onder het medisch beroepsgeheim).
Je hebt geen verwijsbrief nodig van de tandarts om naar de mondhygiënist te gaan.

Kwaliteitsregister

Wanneer er over de zorg wordt gesproken dan gaat het vaak over de kwaliteit binnen de zorg. En terecht, kwaliteit is namelijk bijzonder belangrijk en het is van groot belang om vertrouwen te kunnen hebben in een behandelaar, het team om de behandelaar heen en de omstandigheden waarin wordt gewerkt.

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Mondhygienisten en het Kwaliteits Register Mondhygiënisten (KRM) en volgen zij meerdere cursussen om volledig op de hoogte te blijven van de laatste inzichten in tandvleesbehandelingen.

ADRES

Barentszplein 2D
1013 NJ Amsterdam

Start navigeren ›

OPENINGSTIJDEN

Dinsdag, donderdag en vrijdag
van 8.00 tot 17.00