IK ZAL ME EVEN KORT VOORSTELLEN.

Mijn naam is Sabine Leijten en ben woonachtig in Amsterdam. In 2007 in het vak gestart als tandarts assistent in een algemene praktijk in Eindhoven.

Na veel goede ervaringen, kwam ik tot de conclusie dat ik mijn kennis wilde verbreden en ben ik in 2009 gestart met de studie Mondzorgkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en in 2014 stond ik als trotse, afgestudeerde mondhygiëniste met mijn diploma in mijn zak.
Na vijf jaar in loondienst gewerkt te hebben kwam er bij mij het besef dat het voor mij tijd werd om de volgende stap te gaan zetten; het begin van Praktijk White.

Als mondhygiënist richt je je op de preventie en mondverzorging om tandbederf en tandvlees problemen te voorkomen. Bij White geven wij mondzorgadvies op maat en stellen wij uw mening erg op prijs. Onderling zal overlegd worden over welke behandeling het beste bij uw situatie past en gaan we voor het best mogelijke resultaat om de mondgezondheid zo goed mogelijk op peil te krijgen én dit natuurlijk tot in de verre toekomst zo te houden.

Wat is een mondhygiënist?

Een mondhygiënist is een op HBO-niveau opgeleide paramedicus, werkzaam binnen de mondzorg. Het beroep van mondhygiënist is geregeld in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG). Dit is een kwaliteitswet en heeft tot doel de kwaliteit van de beroepsuitoefening te bevorderen en te bewaken. De wet beschermt tevens de patiënt tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen door beroepsbeoefenaren.
De titel mondhygiënist is een bij wet beschermde titel en mag alleen gevoerd worden door diegene die in het bezit is van het diploma mondhygiënist. Het diploma wordt verkregen na het met goed resultaat afronden van de 4-jarige (vanaf studiejaar 2002, hiervoor was het een 3-jarige) HBO-opleiding.
Met andere woorden: u bent in goede handen bij de opgeleide mondhygiënisten van White.

Wat doet de mondhygiënist?

De taken die de mondhygiënist uitvoert zijn in eerste instantie gericht op de preventie – het voorkomen van gaatjes in tanden en kiezen (zoals wij dat noemen: cariës) en het voorkomen en oplossen van tandvleesaandoeningen. Daarnaast voert de mondhygiënist ook genezende taken uit (ook wel curatieve taken genoemd), zoals het behandelen van tandvleesaandoeningen.
Voorbeelden van wat wij bij White doen zijn:
– Het uitvoeren van een mondonderzoek;
– Het geven van uitgebreide voorlichting over het ontstaan van gaatjes in tanden of kiezen, tandvleesaandoeningen en het effect van voedingsgewoonten op het gebit;
– Het geven van uitgebreide voorlichting over gebitsverzorging;
– Het uitvoeren van een volledige gebitsreiniging, waarbij plaque, tandsteen en aanslag worden verwijderd;
– Het uitvoeren van preventieve behandelingen waaronder het aanbrengen van gebitsbeschermende middelen (bijv. fluoride);
– Het aanbrengen van een ‘laklaag’ op (pas doorgebroken) tanden en/of kiezen (het sealen van uw gebit noemen we dit)
– Het polijsten van vullingen;
Daarnaast is wettelijk geregeld dat de mondhygiënist, mits bekwaam en bevoegd, in opdracht van de tandarts, verdoving (anesthesie) mag geven.

Waarom zou ik naar de mondhygiëniste gaan?

Een bezoekje aan White is aan te raden, als:
– Uw tandarts het adviseert;
– Uw tandvlees bloedt bij het poetsen of gevoelig is;
– Uw tanden of kiezen los gaan staan;
– Uw tandvlees rood en gezwollen is en niet meer strak om de tanden of kiezen sluit;
– Uw tandvlees terugtrekt;
– Er regelmatig gaatjes ontstaan;
– Er vaak tandsteen of aanslag op het gebit ontstaat;
– Er een vieze smaak of slechte adem aanwezig is;
– Mondverzorging om wat voor reden dan ook een probleem is.

ADRES

Barentszplein 2D
1013 NJ Amsterdam

Start navigeren ›

OPENINGSTIJDEN

Dinsdag, donderdag en vrijdag
van 8.00 tot 17.00