Tanden Bleken

Tanden Bleken

Tandartspraktijk White - Amsterdam

Info@praktijkwhite.nl

0206273372 / 0645274274

Ma - Za: 8:00 - 17:00 Do: 8:00 - 20:00 Za: Op afspraak Zo: Gesloten

Waarom Tanden belekn ?

Steeds meer mensen willen wittere tanden en het is van belang om dit professioneel en veilig te laten uitvoeren. Bij Tandartspraktijk White - Amsterdam kunt u professioneel uw tanden laten bleken. Uw glimlach is ten slotte een belangrijk visitekaartje waar u zuinig op moet zijn. Het is niet aan te raden om zelf een bleeksetje aan te schaffen omdat dit uw gebit kan beschadigen. Bij Tandartspraktijk White vinden wij het niet alleen belangrijk dat u een gezond gebit heeft, maar dat u ook blij bent met de algehele uitstraling. Voor velen zijn wittere tanden ook een extra motivatie om het gebit gezond te houden.

Tanden bleken: de behandeling

Bij Tandartspraktijk White maken wij tijdens het tanden bleken gebruik van een geavanceerde Philips Zoom! Whitespeedlamp. Binnen een uur is het al mogelijk om een stralende, witte glimlach te realiseren. Wat zo uniek is aan dit proces, is dat er een eigen LED-lichttechnologie gebruikt wordt om het bleekproces nog sneller te laten verlopen. Dit zorgt voor de beste resultaten binnen een kort tijdsbestek. De Zoom White Speed Whitening LED Accelerator staat garant voor een lichtintensiteit die wel 100 procent sterker is dan andere bleeklampen op de markt. Uiteraard leveren wij niet in op veiligheid. Uit onderzoek is gebleken dat ons proces zowel veilig als effectief is voor uw tanden en tandvlees.

Een bijkomend voordeel is dat uw tanden en kiezen er na één behandeling al witter uitzien. Eventuele gebreken aan het gebit zullen tevens minder zichtbaar zijn. Daarnaast zullen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat een verkleurde tand, dezelfde kleur krijgt als de rest van het gebit. Ook is het een vrij simpele procedure en zijn gebreken aan uw gebit nu minder zichtbaar.

Behandelingen Tandartspraktijk White

Restauratieve Tandheelkunde

Als een gedeelde van uw kies verloren is gegaan of als uw kies door tandbederf beschadigd is...

Mondhygiënist

De mondhygiënist is gespecialiseerd in het gezond krijgen en houden van uw mond....

Wij nemen nieuwe patiënten aan!

Waarom Tandartspraktijk White

Hoe Kunt U Ons Bereiken?

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling bij ons ? Dit kunt u doen door het formulier hieronder in te vullen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ook bellen naar (020) 6273372.

Tanden bleken in Tandartspraktijk White - Amsterdam

Bent u benieuwd naar de kosten voor het tanden bleken en de behandeling bij Tandartspraktijk White - Amsterdam? Bij ons kunt u terecht voor een snel en efficiënt bleekproces dat geen schade aanbrengt aan uw gebit. De ervaren tandartsen van Tandartspraktijk White gaan te allen tijde professioneel te werk om uw tanden weer stralend wit te krijgen. Wij bieden ook Non-Prep Facings en overige tandarts behandelingen aan.  Neem snel contact met ons op voor het inplannen van een afspraak.

Tanden bleken / dental bleech Uw eigen tanden een tint lichter ? Dat kan !! Veel cliënten gingen u voor. Tanden bleken is een veilige en pijnloze manier om de voortanden lichter te maken.

Belangrijk om te weten: -Bleken kan vanaf 18 jaar -Bleken werkt het beste als de mond schoon is. Dat betekent dat alle tandsteen en plaque vooraf aan het bleken verwijderd is. Dit is niet inbegrepen in de bleekkosten. -Het tandvlees wordt tijdens de bleekprocedure beschermd met vaseline en de lippen en wangen worden aan de kant gehouden met een lip spreider. -Een bleeksessie duurt ca. 30 min. U hoeft alleen maar te relaxen. -Tanden voorzien van witte vullingen en kronen bleken niet mee. -Bleek-effect loopt in de loop van de tijd terug -De kosten van bleken zijn € 169 euro voor een kaak -In sommige gevallen vergoedt uw aanvullende tandverzekering de bleekkosten

Hoe werkt bleken ? Op het tandglazuur wordt de bleekgel aangebracht. Op het tandvlees wordt een dun laagje vaseline gesmeerd (separeren). Het actieve bestanddeel van ons bleekmiddel is carbamide. Een dun laagje bleekgel wordt aangebracht aan de buitenzijde van de zichtbare voortanden boven en onder. Na een inwerkperiode van 15 minuten wordt de uitgeharde laag gel voorzichtig van de tanden verwijderd en indien nodig wordt de procedure een tweede keer herhaald. Ten slotte worden na het bleken alle tanden gepolijst. Ook leuk om iemand cadeau te geven !!

Voor veel cosmetische behandelingen is boren noodzakelijk, dit geldt niet voor bleken. Met bleken is juist doordat de originele structuur en vorm van je tanden behouden blijft, vaak een heel natuurlijk resultaat te bereiken.

In de loop van de jaren zullen uw tanden en kiezen kleurstoffen opnemen, natuurlijk is dit afhankelijk van hoeveel verkleurende producten, zoals sigaretten, koffie, thee, rode wijn etc. u nuttigt. Dit worden externe verkleuringen genoemd. Hierdoor zullen met het ouder worden, de tanden donkerder worden. In sommige gevallen zijn de tanden door medicijngebruik en/of ontwikkelingsstoornissen al verkleurd bij het doorbreken. Dit worden intrinsieke verkleuringen genoemd. Vroeger werd dit soms opgelost door kronen te maken, tegenwoordig kan bleken een grote uitkomst bieden.

Bleken wordt nu al vele jaren succesvol toegepast bij verkleurde tanden en kiezen. Er zijn verschillende systemen om te bleken. De meeste systemen worden via de tandarts verstrekt, maar u kunt ook sommige systemen in de winkel of via de tv zelf kopen. Doordat deze producten vaak lagere concentraties gebruiken is de werkzaamheid minder en tevens is het vaak beter om onder toezicht van de tandarts te bleken, zodat de ontwikkeling van de tanden en evt. het tandvlees onder controle wordt gehouden.

Methoden

Een tand of kies kan van buitenaf gebleekt worden of van binnenuit bij een dode tand.

Van buitenaf bleken

Dit bleken kan bij de tandarts in de stoel worden gedaan of thuis door de patiënt zelf. Wij kiezen voor de laatste methode omdat deze bewezen veilig is en een duurzaam resultaat geeft dat ook bij te houden is.

Thuisbleken met een bleeklepel. Deze methode van bleken gebeurt met een bleeklepel in combinatie met bleekgel. Hieronder een wijze waarop deze behandeling uitgevoerd wordt.

Gevoeligheid

Hou de lepel voor het beste resultaat wel een aantal (6-8) uren in. Dat kan overdag, s'avonds, maar s'nachts wanneer u slaapt is over het algemeen het makkelijkst. Gemiddeld is na twee tot vier weken duidelijk resultaat te zien, in het geval met ernstige verkleuringen dan zal langer gebleekt moeten worden.

Tijdens het bleekproces kan er tandpijn of pijnlijk tandvlees ontstaan. De bleeklepel korter dragen of met langere tussentijden kan de pijn doen verdwijnen. Eventueel kan de bleekbehandeling onderbroken worden. Als de pijn verdwenen is, kan het bleken hervat worden.

Van binnenuit bleken van een dode tand (walking bleach):

Na een wortelkanaalbehandeling kan de dode tand van binnenuit gebleekt worden. In de tand wordt een papje met een bleekmiddel aangebracht, waarna de tand wordt afgesloten met een tijdelijke vulling. In de dagen hierna zal de tand lichter worden. Afhankelijk van het resultaat zal de behandeling enkele malen worden herhaald. Uiteindelijk wordt de tand met een definitieve vulling afgesloten. Aangezien hiervoor een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd moet zijn, is het bij levende tanden niet aan te raden.

Resultaat van bleken

Het resultaat kan verrassend zijn en een heel mooi effect op de tandkleur hebben. Vullingen bleken moeilijk mee, maar kunnen natuurlijk evt. overgemaakt en aangepast worden. Na een aantal jaar kleuren de tanden terug naar de oorspronkelijke kleur. Roken en veel koffie of thee drinken versnelt dit. Met opnieuw bleken kan dan opnieuw resultaat geboekt worden. Het resultaat kan ook worden bijgehouden door 1 keer per maand te bleken. Het resultaat kan afhankelijk zijn van de oorzaak van de verkleuring. Bij een antibioticum (tetracycline) verkleuring bijv is het resultaat minder goed te voorspellen.

Er zijn tandpasta’s met bleekmiddelen die voorspellen de tanden witter te maken. Uit de wetenschappelijke literatuur blijkt dat deze tandpasta's waarschijnlijk beter instaat zijn om het ontstaan van nieuwe verkleuringen te verminderen dan je tanden duidelijk zichtbaar witter te maken.

Meest voorkomende oorzaken van verkleuring.

Verouderingsproces

Naarmate de leeftijd stijgt, wordt de laag tandbeen van de tanden en kiezen steeds dikker. Hierdoor treedt een verdonkering of vergeling van de tandkleur op. Bovendien wordt door slijtage de laag glazuur dunner (of slijt helemaal weg op sommige plaatsen), waardoor het gelere tandbeen beter zichtbaar wordt. De kleur van tanden en kiezen wordt ook beïnvloed door barstjes in het glazuur, waar doorheen kleurstoffen dringen.

Ongeval

Als door een ongeval de tanden en kiezen beschadigd raken, wordt ter reparatie een laagje tandbeen afgezet aan de binnenkant van de tanden en kiezen. Dit zorgt voor een vergeling. Mocht de pulpa door het ongeval afsterven dan kan de hierboven beschreven blauwe of geel/grijze verkleuring optreden.

dode tand

Als gevolg van bijv. tandbederf of een ongeval, kan het levende deel van een tand (pulpa) geïnfecteerd raken. Wanneer dit pulpaweefsel afsterft, komen er kleurstoffen uit de rode bloedcellen vrij. Deze kunnen de tand een blauwe of geel/grijze verkleuring geven. Ook als er al een wortelkanaalbehandeling gedaan is, kan de vulling of resterend pulpamateriaal de verkleuring veroorzaken.

Medicijngebruik

Bij jonge kinderen waarin het blijvende gebit nog in ontwikkeling is, kan het antibioticum tetracycline verkleuringen veroorzaken. Oorspronkelijk wordt een gele kleur ingebouwd, maar onder invloed van daglicht wordt dit bruin.

De ontwikkeling

De ontwikkeling van tanden en kiezen voltrekt zich in de kaak. Tijdens deze ontwikkeling kunnen stoornissen optreden waardoor er afwijkingen ontstaan. Bijvoorbeeld de structuur van glazuur en tandbeen kan anders zijn, waardoor kleurstoffen makkelijker binnendringen. Dit is o.a. het geval bij fluorose: door een te hoge concentratie fluoride tijdens de aanleg van tanden en kiezen raakt vooral de vorming van glazuur verstoort. Het gevolg is een poreus tandmateriaal met een afwijkende kleur.

Andere oorzaken

Tandbederf kan verkleuring veroorzaken, dit moet behandeld en gevuld worden, bleken is dan geen oplossing. Doorschijnende grijze vullingen kunnen alleen verholpen worden door deze te vervangen door witte vullingen. Verkleurde randjes langs vullingen en kronen zijn moeilijk met bleken te verhelpen, polijsten en/of overdoen is hier de oplossing. Aanslag en tandsteen kunnen ook verkleuringen veroorzaken, voordat gebleekt kan worden, zal dit natuurlijk eerst weggehaald moeten worden.

Contact ons

Aarzel niet Neem contact met ons op voor alle informatie

Maak nu een afspraak voor jouw gelimlach !

0206273372 / 0645274274