Cosmetische Tandheelkunde / Facings

Uw cosmetische tandarts in Amsterdam

Ontevreden zijn over het gebit is voor veel mensen een belemmering waar uw cosmetische tandarts graag verandering in brengt. Wanneer men ontevreden is over hun uiterlijk, laten zij liever het gebit niet zien aan anderen. Verkleuring of scheve tanden kunnen de oorzaak zijn van een onzeker gevoel. Dit wordt versterkt door menig stralende witte glimlach, beter bekend als de Hollywood smile die men online of op televisie steeds vaker te zien krijgt.

Tandartspraktijk Besth biedt diverse cosmetische, tandheelkundige oplossingen, waardoor u weer onbedaarlijk kunt lachen en zelfverzekerd door het leven gaat.

Cosmetische tandheelkunde

 • Porseleinen kronen
 • Facings
 • Witte vullingen
 • Bleken
 • Voor-en-na-foto’s
 • Ervaringen van onze klanten

Wanneer uw tanden bevlekt, verkleurd, versleten, gebroken of verkeerd uitgelijnd zijn, kan moderne cosmetische tandheelkunde u een mooiere glimlach geven. Een “smile makeover” verbetert het uiterlijk van uw glimlach door één of meerdere cosmetische tandheelkundige ingrepen.

Bij onze cosmetische tandarts in Amsterdam kunt u terecht voor verschillende soorten behandelingen binnen de cosmetische tandheelkunde. Hieronder vindt u extra informatie. Ongeacht de behandeling zal onze cosmetische tandarts een persoonlijk behandelplan voor u opstellen om zo gezamenlijk het gewenste resultaat te bereiken.

Cosmetische tandheelkunde facings

Een andere veelvoorkomende behandeling binnen de cosmetische tandheelkunde is de plaatsing van facings. De facings zijn flinterdunne, op maat gemaakte schildjes van tandkleurig porselein of hars die het vooroppervlak van de tanden bedekken. Na het verwijderen van ongeveer een halve millimeter glazuur van het tandoppervlak, worden deze dunne schildjes aan de voorkant van de tanden gehecht (gecementeerd). Onze cosmetische tandarts zal de facing vervolgens op maat slijpen zodat deze zorgen voor een natuurlijke witte glimlach.

Waarom kiezen voor onze cosmetische tandarts

 • Hoge kwaliteit facings van uitsluitend duurzame materialen
 • Composiet facings al na 1 consult
 • Zonder doorverwijzing
 • Pijnloze behandeling
 • Persoonlijk behandelplan

Diverse cosmetische tandheelkunde facings

Composiet

Een facing van composiet kan in één enkele behandeling worden gerealiseerd. Het is opgebouwd uit hetzelfde materiaal wat ook wordt gebruikt bij een vulling. De composiet wordt na het verruwen van de tand laag voor laag aangebracht, zodat het eindresultaat er natuurlijk uit zal zien en het perfect past bij de rest van uw gebit.

Porselein

Deze cosmetische behandeling neemt wat meer tijd in beslag dan de behandeling met composiet. Tijdens het eerste bezoek wordt er een dun laagje van uw tand geslepen. Dit zorgt ervoor dat de facing goed aansluit. Hierna wordt een afdruk van uw tand gemaakt die in het laboratorium wordt verwerkt tot een nauwsluitend model. Er wordt aan de hand van dit model een facing ontworpen. Deze wordt tijdens het tweede en tevens laatste bezoek geplaatst met behulp van speciale lijm.

Verschil tussen composiet en porselein

Tussen de cosmetische tandheelkunde facings met composiet en porselein zitten een aantal verschillen. Zo heeft de porseleinen variant een levensduur van 15 tot 20 jaar, maar een facing met composiet gaat 5 tot 10 jaar mee. Daarnaast zijn composiet facings al van erg goede kwaliteit, maar zijn facings van porselein kwalitatief nog beter. Porselein is namelijk minder gevoelig voor verkleuring en tandplak en hebben een gladdere structuur wat zich uit in een natuurlijke uitstraling.

De cosmetische tandheelkunde kosten voor de porseleinen variant zijn dan ook hoger, want het voorwerk en het plaatsen ervan vraagt om meer tijd en zorgvuldigheid. Laat u adviseren door onze specialisten om tot de beste facing voor uw gebit te komen.

Non-prep facings

Naast de composiet en porseleinen facings biedt Tandartspraktijk Besth ook non-prep facings. Cosmetische tandartsen zien dit als een revolutionaire doorbraak, omdat het zorgt voor een complete restauratie met behoud van eigen tanden. De oorspronkelijke vorm, kleur en maat van de tand wordt zorgvuldig nagebootst, zodat u binnen no-time weer een natuurlijk, stralend gebit heeft.

De non-prep facings zijn slechts 0,2 millimeter dik, waardoor ze nog dunner zijn dan de normale facings van 0,8 millimeter. Deze facings worden uit speciaal porselein vervaardigd en zorgen voor een natuurlijk resultaat door het corrigerende laagje over uw eigen tand. Een groot voordeel is dat ze zeer sterk zijn en wel 15 tot 20 jaar meegaan. Dit is tevens een pijnloze behandeling, waarbij er geen tanden worden geslepen.

De onderlinge verschillen

Composiet facings Porselein facings Non-prep facings
Pijnloos en snel Pijnloos Pijnloos
In slechts 1 behandeling In 2 behandelingen mogelijk Behoud uw eigen tanden
Natuurlijk eindresultaat Minder gevoelig voor verkleuring Volledige gebitsreconstructie
Levensduur 5 tot 10 jaar Levensduur 15 tot 20 jaar Levensduur 15 tot 20 jaar

Tarieven

Onderstaande prijzen zijn richtprijzen, neem gerust contact op voor uw persoonlijke behandelplan.

Behandeling Tarief
Facing composiet € 160 – 170 per tand/ kies
Facing porselein € 450 – 550 per tand/ kies
Non-Prep facings € 500 – 600 per tand/ kies

 

Voor- en nadelen van facings

  Voordelen Nadelen
Composiet facings Relatief goedkoop

 

Verkleuren sneller
  In slechts 1 behandeling geplaatst Minder lange levensduur dan porseleinen facings
Weinig of niet geslepen aan uw eigen tand
Porseleinen facings Verkleuren niet Moet geslepen worden aan uw eigen tanden
Niet van echt te onderscheiden Meer dan één behandeling nodig
Lange levensduur

 

Hogere prijs dan composiet
Weinig onderhoud

 

Non-Prep facings Tanden worden niet geslepen Hogere prijs dan porselein en composiet
Lange levensduur
Pijnloos
Niet van echt te onderscheiden
Mogelijkheid om spraak te verbeteren

 

Nazorg bij facings

Zodra wij facings bij u hebben geplaatst, kunt u deze behandelen als uw eigen, natuurlijke tanden. De tandverzorging staat dan ook gelijk aan uw dagelijkse, reguliere tandenpoetsroutine. Het is wel van belang dat u poetst met een zachte tandenborstel en wij adviseren om uw tanden regelmatig te blijven flossen.

Een gesprek met onze cosmetische tandarts plannen?

Wilt u meer informatie over cosmetische tandheelkunde kosten, facings of wilt u een cosmetische tandarts spreken? Neem dan vandaag nog contact met ons op. U kunt al uw vragen invullen op ons contactformulier, ons contacteren per mail service@besth.nl of per telefoon 020 6700366.

 

 

Non-prep facings Amsterdam

Non-Prep Facings voor een stralende glimlach

Bij Tandartspraktijk Besth in Amsterdam Zuid helpen wij onze patiënten aan een stralende glimlach en een nieuwe identiteit door de inzet van Non-Prep facings. Non-Prep Facings zijn een revolutionaire doorbraak binnen de tandheelkundige branche en worden per tand gemaakt. Met deze methode is het mogelijk om een gebit met slijtage te reconstrueren met volledig behoud van uw eigen tanden. Daarnaast zullen wij ervoor zorgen dat de oorspronkelijke maat, vorm, kleur, stand en lengte van de tanden perfect worden nagebootst. Dit alles om ervoor te zorgen dat u binnen no-time weer voorzien bent van de glimlach die u verdient. Deze minimale ingreep zorgt voor een stralend resultaat.

De voordelen van Non-Prep Facings

Onze Non-Prep Facings zijn slechts 0,2 millimeter en daarmee nog dunner dan normale facings die vaak rond de 0,8 millimeter dik zijn. De facings worden uit een speciaal porselein vervaardigd en zorgen voor een natuurlijk resultaat waarbij u enkel een corrigerend laagje krijgt over uw eigen tanden. Een enorm voordeel van Non-Prep Facings is het feit dat ze heel sterk zijn en zeker 15 tot 20 jaar mee kunnen. Daarnaast verloopt een behandeling vrijwel pijnloos met behoud van de eigen tandstructuur.

Een ander voordeel van Non-Prep Facings is het feit dat deze facings ingezet kunnen worden zonder het slijpen van uw tanden. Facings zonder te moeten slijpen zijn ideaal omdat er vaak onnodig te veel van een gezonde tand wordt weggeslepen. De Non-Prep Facings van Besth worden met uiterste zorg speciaal op maat gemaakt voor elke tand. Het is tevens mogelijk om enkel een gedeelte van een tand te corrigeren. Dit is de perfecte oplossing bij het tandenknarsen of een mondtrauma. Ons tandartsenteam en de tandtechnici werken nauw samen en maken gebruik van een zeer complexe techniek voor een natuurlijk resultaat.

Non-Prep Facings kosten

De kosten van facings en de behandeling worden bepaald aan de hand van uw persoonlijke wensen. Daarbij zijn de kosten ook afhankelijk van het soort facings. Op basis van uw persoonlijke wensen, de behandeling en welk type facings bepalen wij de kosten.

Worden facings vergoed?

Voor kinderen tot 18 jaar worden, in sommige gevallen, facings vergoed in de basisverzekering. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van het soort materiaal dat gebruikt wordt voor de facings. Om zeker te zijn van de vergoeding voor de facings behandeling voor uw kind kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeraar.

Voor volwassenen wordt een facings behandeling alleen vergoed middels een aanvullende tandartsverzekering. Hoeveel de verzekeraar vergoed van het totaalbedrag verschilt per verzekeraar. Om zeker te zijn van de (mogelijke) vergoeding kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeraar. 

Facings Amsterdam

Wanneer u facings wil laten zetten in Amsterdam zijn wij u graag van dienst. Kom langs bij onze praktijk aan de Balthasar Floriszstraat in Amsterdam-Zuid. Ons ervaren team van tandartsen en specialisten staan voor u klaar. Tijdens een intakegesprek bespreken we al uw wensen. We bekijken welk type facings het beste bij u passen. Hierop maken onze artsen een persoonlijk behandelplan om zo uw wensen te realiseren.