Mondhygiënist

Mondhygiëniste

Vind je een gezond en stralend gebit ook zo belangrijk? Mondhygiënist Amstelveen bestaat uit een team van ervaren specialisten. We besteden veel zorg en aandacht aan preventie, behandeling en nazorg. Onze gekwalificeerde mondzorgcoaches bespreken problemen en stellen het juiste behandelplan op. Dit gebeurt eventueel in samenspraak met de tandarts.

Mondzorg en mondhygiëniste

Bij mondhygiënist Tandartspraktijk White – Amsterdam ga je altijd met een stralende lach naar buiten. We zijn opgeleid tot kwalificeerde mondzorgcoach. Naast reguliere behandelingen richten we onze aandacht op uitgebreide voorlichting. Zo laten we je zien hoe je mond en gebit gezond en fris houdt.

Vroeg of laat kan er een milde tot ernstige tandvleesontsteking ontstaan. Mondhygiënist Tandartspraktijk White – Amsterdam geeft advies over het voorkomen van dit soort ontstekingen. Bij gingivitis, een lichte tandvleesontsteking, verwijderen we tandplak en tandsteen. Dit geeft het tandvlees de gelegenheid om te herstellen. Bovendien voorkomen we hier een ernstige ontsteking (parodontitis) mee. Mocht er toch sprake zijn van parodontitis dan adviseren we over de juiste behandeling.

Waarom mondhygiënist Tandartspraktijk White – Amsterdam?

 • Periodieke controles van tandvlees en mondgezondheid
 • Mondzorgcoaching in de vorm van advies en begeleiding
 • Voorkomen van je gingivitis, parodontitis, gaatjes en overige mondproblemen
 • Een gezonde mond (tandvlees en gebit)

Behandeling mondhygiënist Tandartspraktijk White – Amsterdam

Mondhygiënist Tandartspraktijk White uit Amsterdam is dé specialist op het gebied van mondzorg en mondhygiëne. We behandelen kinderen, volwassenen, senioren maar hebben ook aandacht voor angstige patiënten.

Door vooraf duidelijk uit te leggen hoe een behandeling eruit ziet ervaren veel patiënten dit als prettig. Een mondhygiëniste behandeling is over het algemeen niet pijnlijk. Bij blootliggende tandhalzen kunnen we eventueel een verdoving toedienen.
Mondhygiëniste Tandartspraktijk White informeert, adviseert en behandelt met betrekking tot verschillende zaken. Denk hierbij aan:

 • Droge mond
 • Vieze smaak in de mond
 • Slechte adem
 • Gevoelige tandhalzen
 • Bloedend tandvlees
 • Tandsteen
 • Aanslag op het gebit
 • Regelmatig last van nieuwe gaatjes
 • Losstaande tanden of kiezen

Neem ook contact op wanneer het tandvlees jeukt, zich terugtrekt of wanneer het bloedend tandvlees niet te verhelpen is. Let op met roken: dit vernauwt de bloedvaatjes. Hierdoor zal tandvlees niet snel gaan bloeden maar kan er wel sprake zijn van een (vergaande) ontsteking.
Bij mondhygiënist Tandatrspraktijk White kun je voor verschillende behandelingen terecht. We geven poetsinstructies, adviezen en tips. Daarnaast voeren we de volgende taken uit:

 • Periodieke controle
 • Pocketmeting
 • Verwijderen van tandplak en tandsteen
 • Het gebit polijsten
 • Behandeling van gingivitis en parodontitis

Soms is een bacteriologisch onderzoek noodzakelijk. Daarnaast bieden we nazorg bij implantaten.

Afspraak maken bij mondhygiëniste Tandartspraktijk White

 

Bij een eerste bezoek aan mondhygiëniste Tandartspraktijk White bekijken we de gezondheid van de mond. We bespreken hoe het ervoor staat en stellen een persoonlijk behandelplan op. We informeren uiteraard ook over de kosten. Een eerste bezoek duurt 30-45 minuten.

Tarieven mondhygiënepraktijk

Het is belangrijk om vooraf informatie te krijgen over de tarieven van mondhygiënist Tandartspraktijk White. Daarom zetten we alle kosten duidelijk op een rij. Kinderen tot 18 jaar zijn meeverzekerd met hun ouders. Bovendien worden de behandelkosten vanuit de basisverzekering vergoed. Volwassenen ontvangen een vergoeding vanuit de aanvullende tandartsverzekering. Vraag vooraf informatie bij de zorgverzekeraar.

Mondhygiënist Amsterdam

Het belang van de juiste mondhygiëne en poetsinstructies

Een stralend en gezond gebit begint met de juiste mondhygiëne en poetsinstructies. Een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist helpt om problemen aan uw gebit vroegtijdig te signaleren of zelfs te voorkomen. Het team van Tandartspraktijk Besth bestaat uit ervaren mondhygiënisten in Amsterdam die enkel werken met de nieuwste technieken. Tijdens een mondhygiëne behandeling wordt het gebit grondig gereinigd en krijgt u tevens poetsinstructies mee naar huis om de algehele staat van uw mondhygiëne te verbeteren. Wij staan naast reguliere openingstijden ook ’s avonds en in het weekend voor u klaar. Neem contact op voor vragen of plan een afspraak in bij een van onze mondhygiënisten.

Wat doet een mondhygiënist?

Een mondhygiënist zorgt voor een goede hygiëne in de mond om gaatjes en tandvleesaandoeningen te voorkomen. Tijdens een behandeling wordt er een algemene screening gemaakt, zo wordt er gekeken naar de conditie van het gebit en het tandvlees. Afhankelijk daarvan wordt er een plan op maat gemaakt. Het kan zijn dat er gebitsafdrukken of röntgenfoto’s moeten worden gemaakt om tevens de conditie onder het tandvlees te beoordelen. Een veel voorkomende behandeling is het verwijderen van overmatig tandsteen en aanslag. Alle behandelingen zijn gebaseerd op het reinigen van het gebit zodat u er zo lang mogelijk van kan blijven genieten. Tijdens de behandeling zal de mondhygiënist advies geven over hoe u zelf uw gebit het beste kan blijven reinigen. Uiteraard is dit per gebit verschillend, veelgebruikte methoden zijn tandenstokers, flosdraad en tandenragers.

Onze mondhygiënist in Amsterdam zal uw uitgebreid advies geven over het ontstaan van tandvleesaandoeningen en het effect van bepaalde voedingsgewoonten. Wanneer u niet zeker weet of u het gebit wel op de juiste manier schoongemaakt. Kan de mondhygiënist met u meekijken naar uw poetsroutine zodat u deze thuis kunt verbeteren.

Waarom een afspraak maken bij de mondhygiënist Amsterdam?

In de meeste gevallen verwijst een tandarts u door naar een mondhygiënist, maar u bent natuurlijk ook welkom zonder een verwijzing. Een mondhygiënist vertelt over de manieren om uw mondhygiëne te verbeteren en geeft uitgebreid advies over het gebit, tandvleesaandoeningen en voedingsgewoonten. Tijdens een afspraak wordt uw gebit grondig gereinigd en krijgt u de juiste poetsinstructies mee naar huis.

Het is van belang om in contact te komen met een mondhygiënist wanneer u bijvoorbeeld last heeft van een van de volgende mondproblemen:

 1. Bloedend tandvlees
 2. Terugtrekkend tandvlees
 3. Slechte adem
 4. Veel of vaak terugkerende gaatjes
 5. Tandsteen, tandplak of aanslag op het gebit

Wanneer u geen last heeft van bovenstaande klachten, is het alsnog aan te raden om halfjaarlijks een bezoek te brengen aan de tandarts. Voorkomen is ten slotte beter dan genezen! In sommige gevallen kan de mondhygiënist voorstellen om vaker langs te komen, dat is geheel afhankelijk van de conditie van het gebit. Want wie wil er niet nog jarenlang met een stralende lach lopen? Door een grondige reiniging en de juiste poetsadviezen voorkomt u problemen aan uw gebit. Verder komt een goede mondhygiëne ook de levensduur van vullingen, facings en kronen ten goede. Dit zorgt er op zijn tijd weer voor dat een kunstgebit wordt uitgesteld!  

Wat kost de mondhygiënist?

De kosten van de mondhygiënist kunnen verschillen. Kinderen onder de 18 jaar worden geheel gedekt via de basisverzekering. Bent u boven de 18 jaar? Dan kunt u een vergoeding krijgen als u een aanvullende tandverzekering heeft. U kunt bij uw verzekeraar kijken welke pakketten er zijn en welke uw voorkeur heeft. De kosten van een behandeling zal per persoon variëren door het verkregen plan. De standaardtarieven bieden voor iedereen duidelijkheid, deze worden elk jaar bepaald en zullen bij elke tandarts en mondhygiënist gelijk zijn.

De behandeling

Onze behandelingen zijn gericht op het voorkomen en genezen van tandvleesproblemen en gaatjes.

Tandsteen verwijderen
Tandsteen ontstaat zowel boven als onder het tandvlees. Om de mondgezondheid te verbeteren is het van belang dat tandsteen verwijderd wordt. Dit gebeurt bij voorkeur met handinstrumentarium, maar kan ook door middel van apparatuur.

Polijsten van het gebit
Na een gebitsreiniging wordt dit standaard uitgevoerd, zodat alle tanden en kiezen weer glad zijn.

Parodontale behandeling
Bij onvoldoende mondhygiëne kunnen het tandvlees en het kaakbot aangetast worden. Symptomen van tandvleesproblemen kunnen zijn: bloeding, terugtrekken van het tandvlees of het los gaan staan van tanden en/of kiezen. Behandeling bestaat uit het schoonmaken van de aangetaste oppervlakken én instructie over het zelf schoonhouden van het gebit. Meestal zijn hier een aantal behandelingen voor nodig.

Slechte adem (halitose)
Als u altijd een slechte adem heeft, spreken we van halitose. Veel mensen hebben hier last van. Een slechte adem gaat niet vanzelf over. Door middel van instructie van het reinigen van de mond kan het in de meeste gevallen verholpen worden.

Gevoelige tandhalzen
In de loop van de jaren kunt u klachten krijgen van gevoelige tandhalzen door slijtage en/of terugtrekken van het tandvlees. Bij warmte en/of kou ervaart u pijnscheuten. Door behandeling kan deze pijn verminderen.